Transportband
Primogum

Bolag: Primogum

Omsättning: 190 Mn

Antal anställda: 9

VD: Kalevi Tapani Mylläri

Rörelseresultat: 30 Mn

Primogum -Kunskap, Gummiprodukter och Tillbehör i världsklass

Primogum AB bildades 1992. Primogums huvudprodukt var transportband. Senare kom slitgummi, limmer och vulkplattor in i utbudet. Under årens lopp har transportband och komponenter för transportörer blivit allt viktigare. Bolaget stora framgång kom i samband med ett samarbete med Phoenix Conveyor Belt Systems i Hamburg. Deras kvalitet, omfattande program och servicevilja tog bolaget till nya nivåer.

Nästa stora steg var då Primogum blev agentur för Almex vulkplattor från Kanada. Almex levererar vulkutrustningar till komplexa miljöer med höga krav och anläggningar med kilometerlånga transportörer.

Primogum är ledande leverantör i Skandinavien för handledare för rulltrappor. De tyska och österrikiska tillverkarna som användes vid tiden hade stora kvalitetsproblem, vilket gjorde att vi i kontakt med Escalator Handrail Company i Kanada. Bolaget är världsledande i sin nisch och har varit en leverantör sedan 1978.

Sedan dess har vi kontinuerligt utökat vårt produkt- och leverantörsutbud och har idag en genomtänkt och omfattande produktpalett. Allt för att ge kunderna de bästa produkterna och servicen inom vår nisch.