Cortec
Cortec Maskin & Verktyg AB

Bolag: Cortec Maskin & Verktyg AB

Omsättning: 25 Mn

Antal anställda: 5

VD: Dennis Andersson

Rörelseresultat: 1 Mn

Cortec Maskin & Verktyg AB - Skärande verktyg och kringutrustning

Cortec Maskin & Verktyg AB strävar efter att bli den främsta leverantören av skärande verktyg och tillhörande utrustning i Norden, med en stark betoning på kundsupport. Genom att erbjuda snabba leveranser och agera som en proaktiv partner, siktar vi på att leverera produkter och tjänster av hög kvalitet för att skapa långsiktiga och lönsamma samarbeten. Vårt mål är att vara en pålitlig partner som bidrar till våra kunders framgång och utveckling.

Cortec grundades 1990 av Bo Lindskog i Skövde med verksamhet som initialt fokuserade på Skaraborgsregionen. Bo Lindskog hade en gedigen erfarenhet, inklusive rollen som utvecklingschef för fräsverktyg på Sandvik Coromant samt flera år som teknisk chef för Sandvik Coromant i USA.

Efter några år utvidgades Cortecs verksamhet geografiskt till att även inkludera Trestadområdet och Bohuslän. Denna strategi för marknadsföring visade sig vara framgångsrik och är i stor utsträckning fortfarande relevant idag. Cortec har behållit sin ställning genom att erbjuda högkvalitativa produkter och tjänster samt genom att vara en pålitlig partner för sina kunder.

Cortec Maskin & Verktyg AB